Leśne warsztaty z dzikiej kuchni

Jest taki smak, który łączy w sobie wszystkie żywioły. To smak dzikiego życia. Można odnaleźć go na łące i w lesie. W dzikiej kuchni – to zaproszenie na niedziele warsztaty „Dzika kuchnia i survival leśny” w Mayovce.

– Zapraszamy cię na warsztaty poznawania i rozpoznawania dzikich roślin. Twoimi przewodnikami będą traperzy i doświadczeni instruktorzy survivalu – Marcin Pempera i Bartosz Szutkowski. Pokażą ci las, który ma nie tylko swój zapach, ale i smak. Poznasz dzikie jadalne rośliny, które zmienią nie tylko twoją kuchnię. Ta wiedza to czysta przygoda. Otworzysz się na nowe rzeczy. Pozwolisz, by nakarmiła cię łąka i nakarmił cię las. Poznaj nowy, dziki smak swojego życia – to zaproszenie do udziału w warsztatach „Dzika kuchnia i survival leśny”, które już w najbliższą niedzielę, 25 września, odbędą się w Mayovce w Straduniu. Początek o godz. 10.00.

W programie 8-godzinnych warsztatów wspólna wyprawa w świat dzikich roślin, wspólne zbieranie i wspólne gotowanie. Będzie można poznać rośliny nie tylko od kuchni, ale także ich lecznicze właściwości i dowiedzieć się którymi skutecznie odstraszyć kleszcze i komary. Na warsztatach będzie można również dowiedzieć się jak zrobić łyżkę zwykłym nożem. I jak to smakuje. Poznać podstawy przetrwania i jak skompletować podręczny zestaw przeżycia.

– Po tych warsztatach las już nigdy nie będzie dla ciebie taki sam – zapraszają organizatorzy.

Koszt uczestnictwa: dorośli 200 zł, dzieci pod opieką dorosłych 100 zł. Zapisy pod numerem tel. 799-191-175. W sprawie noclegu przed lub po warsztatach można kontaktować się pod numerem tel. 512846265. Na zajęcia najlepiej ubrać się wygodnie i bezpiecznie jak na dłuższy spacer do lasu I ognisko. Przydadzą się kalosze, coś przeciwdeszczowego, czapka, rękawice, środki na komary i kleszcze.